Tuesday, January 11, 2011

Εξεταστική για τη Siemens







Παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens η έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, που είχε αναλάβει να ανακτήσει κατεστραμμένα αρχεία από σκληρούς δίσκους της επιχείρησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό των 15.000 σελίδων, που παραδόθηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ.Σφακιανάκη στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σ.Βαλυράκη, «δείχνει» σχέσεις πολιτικών με την ηγεσία της Siemens.

Η Υπηρεσία ολοκλήρωσε τον έλεγχο στα αρχεία που έχει βρει ή ανακτήσει στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αικατερίνης Τσακάλου, καθώς και του κεντρικού server της Siemens-Ελλάς.

Όταν ο κ. Σφακιανάκης είχε αναλάβει το έργο, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής είχε δηλώσει πως «υπάρχει υλικό που μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα ως προς πρόσωπα και γεγονότα».

Πληροφορίες από βουλευτές ανέφεραν ότι «υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας και υπουργών, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί στην υπόθεση».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο βουλευτής της ΝΔ Π.Καμμένος δήλωσε στονΒΗΜΑ 99,5 την Τρίτη ότι υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες πολιτικών προσώπων και μίλησε για «στενές σχέσεις πολιτικών προσώπων με την ηγεσία της Siemens.

H Εξεταστική Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμά της στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθούν ενδεχόµενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που εµπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.

Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment