Tuesday, January 11, 2011

Οικονομικά στοιχεία φέρνουν τον ΠΑΟ στο... χείλος του γκρεμού





Σε πολύ οριακό οικονομικό σημείο βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αν η ομάδα δεν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα και να συμμετάσχει στο επόμενο Champions League, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα ΦΙΛΑΘΛΟΣ, από τα αποτελέσματα της διαχειριστικής εταιρείας Grant Thorton Greece.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γεωπόνος της Παιανίας, αμείβεται με 168.000 ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα για τη σεζόν που διανύουμε, έχουν αυξηθεί κατά 17 εκ. ευρώ!

Η εταιρεία διαπίστωσε παραλείψεις στην πρόβλεψη για έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες και διαφημίσεις ενώ διαπίστωσε πως υπάρχουν λάθη στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τα οποία λάθη επιβάρυναν τον προϋπολογισμό με επιπλέον 8 εκ. ευρώ.

Αναφορικά με τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, απαιτούνται 6,8 εκ. ευρώ άμεσα, τη στιγμή που τα 4,8 εκ. ευρώ θα πρέπει να δοθούν για μεταγραφές περασμένων ετών όπως στη Μαρσέιγ για τον Σισέ και στη Λίβερπουλ για τον Λέτο!

Επομένως, μένουν 2 εκ. ευρώ για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, τη στιγμή που δεν υπάρχει ευρωστία για τις υπόλοιπες ανοιχτές εκκρεμότητες της εταιρίας.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Grant Thorton Greece, η ζημιά για την επόμενη τριετία, υπολογίζεται ότι θα φτάσει ακόμα και τα 150 εκ. ευρώ ενώ η μαύρη τρύπα για τη σεζόν 2010/11, θα κλείσει στα 48 εκ. ευρώ!

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr

No comments:

Post a Comment