Monday, December 13, 2010

Κεφτέδες ΙΚΕΑ συνταγή




Κεφτέδες ΙΚΕΑ
Συστατικά :
3 κρεμμύδια
1 κιλό χοιρινό κιμά
75 γραμμάρια φρυγανιά
1 ντεσιλίτρο γάλα (100 ml)
1 ντεσιλιτρο σαντιγί (100 ml)
2 αβγά
1 ντεσιλιτρο κρέμα γάλακτος (100 ml)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Ανακατεύουμε 75 γραμμάρια φρυγανιά με 1 ντεσιλιτρο γάλα και 1 ντεσιλιτρο σαντιγί.
Ανακατεύουμε το κρέας με 2 αβγά το κρεμμύδι το μείγμα της φρυγανιάς βάζουμε και αλάτι πιπέρι. Κάνουμε κεφτέδες που ζυγίζουν περίπου 22 γραμμάρια.
Βάζουμε του κεφτέδες σε 1 ταψί και τους βάζουμε στο φούρνο 3-4 λεπτά.
Μετά του τηγανίζουμε.

Για το σος :
4 ντεσιλιτρα νερό με το ζουμί που βγάλαν οι κεφτέδες στο φούρνο.. Βάζουμε μέσα καρότα και το αφήνουμε να βράση. Μετά βάζουμε μέσα beure marniebeuremarnie είναι 50 γραμμάρια μαργαρίνη που την αφήνουμε να λιώσει στο τηγάνι μετά βάζουμε 1 ντεσιλιτρο αλεύρι.
Το αφήνουμε να βράση και μετά βάζουμε 1 ντεσιλιτρο κρέμα γάλακτος. Επίσης βάζουμε 1 κνορ κότας η αγελάδας . Αν χρειάζεται και άλλο γεύση προσθέτουμε και άλλο κνορ όσο χριστεί.(μισό η 1)
 Αν το σος είναι πολύ πηκτό προσθέστε νερό.
Με τους κεφτέδες σερβίρουμε βραστές μικρές πατάτες η ρύζι.
 Κάντε 1 comment και πείτε μας αν σας άρεσε το φαΐ που φτιάξατε. :)



4 comments:

  1. ti einai desilitro???

    ReplyDelete
  2. thanks! a vale an mporeis thn syntagh gia to souhdiko xoirino twn xristougennwn. to exei k afto sta ikea.

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα!
    πρόσφατα πήγαμε με το φίλο μου στα ικεα για κάτι ψώνια.
    Φάγαμε, ήπιαμε, εντέλει δεν ψωνίσαμε τίποτα (κλασσικά)..αλλά από τότε του εχει κολλήσει του boy αυτός ο κιοφτές ο σουηδικός. Κάνοντας λοιπόν σχετική έρευνα στο νετι, έπεσα στη συνταγή σου αλλά το κομμάτι με τη σαντιγύ που έκανε κάπως!
    Οπότε θέλω να σε ρωτήσω, όταν λες σαντιγύ, τι εννοείς?
    παίρνω μια έτοιμη, τη χτυπάω με γάλα κανονικά όπως για τις τούρτες και τη βάζω? (!?!)
    Η χτυπάω κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (που είναι και άγλυκη)..
    Επίσης, το beure marnie είναι το λιωμένο βούτυρο που το προσθέτω στο ζωμό που βράζει μαζί με το αλέυρι για να δέσει η σάλτσα?
    Ελπίζω να το δεις και να μου απαντήσεις γιατί από οτι βλέπω το τελευταίο ποστ είναι δυο χρόνια πριν!
    Επίσης, που την έχεις βρει αυτή τη συνταγή?
    γιατί κυκλοφορουν και άλλες...είναι ορίτζιναλ? ;-)

    ReplyDelete