Η σημερηνη μας σηνταγη θα περιλαμβανει κοτοπουλο. Περνουμε 1 ολοκλιρο κοτοπουλο : κοβοθμε τα 2 μπουτια τα 2 φτερα και τα φιλετα κοτοπουλο (στηθος ) τα κοβουμε σε 4 κοματια.
Σηστατικα:
2 μεγαλα κοτοπουλα
150 γραμαρια μαργαρηνη
500 γραμαρια μανηταρια (kampinioun)
Μισο κιλο κρεμιδια τιγανισματος (μικρα κρεμιδια)
1 λιτρο κοτοζουμο
ντεσιλιτρο πουρε ντοματας
2-3 κοματια σκορδο
1 κουταλι τσαι παπρικα σκονη
Αλατι πιπερι
1. Χοριζουμε την κοτα στα 8 μεροι
2. Βγαζουμε την πετσα την βαζουμε σε 1 κατσαρολα μαζι με τα κοκαλα και τα βραζουμε
3. Τιγανιζουμε τα κοματια κοτας να παρουν χρομα βαζουμε αλατι πιπερι παπρικα
4. Βαζουμε τα τιγανισμενα κοματια σε κατσαρολα ,στο τιγανοι βαζουμε λιγο νερο και το ριχνουμε στην κατσαρολα. Στην κατσαρολα βαζουμε και το ζουμη απο την κατσαρολα που βραζαμε τα κοκαλα της κοτας. Περιπου 1 λιτρο και 2 ντεσιλιτρα νερο θα εχουμε στην κατσαρολα.
5. Βαζουμε τον πουρε ντοματας, σκορδο και 2 κνορ κοτας και αφινουμε να σιγοβραση οστε να ειναι ετημη η κοτα.
6. Εντομετακσι περνουμε τα κρεμιδια και τα μανιταρια και τα τιγανιζουμε ολοκλιρα μεσα σε μαργαρινη.
7. Μετα φτιαχμουμε beure marnie. Αυτο σημενη περνουμε 50 γραμαρια μαργαρηνη την λινουμε σε τηγανη και οταν εχει λιοσει βαζουμε 1 ντεσιλιτρο αλευρι.
8. Βγαζουμε την κοτα απο την κατσαρολα και βαζουμε beure marnie στην κατσαρολα. Επισις βαζουμε μεσα τα μανιταρια και τα κρεμιδια.
9. Μετα βαζουμε μεσα και την κοτα. 10 λεπτα σιγοβρασιματος ειναι αρκετα
10. Με το κοτοπουλο μαρενκο μπορουμε να σερβιρουμε ριζη η βραστες μικρες πατατες.
Το beure marnie βοειθαει οστε το σος που εχουμε στην κατσαρολα να γινει πικτο.
Καλη ορεκση.
orthografia 0
ReplyDeletekserw to grapsa sth sxwli tsaka tsaka meso google :(
ReplyDeleteaxaxa, a pes etsi! kane ena edit re sy otan exeis xrono!
ReplyDelete