Saturday, January 22, 2011

Απεβίωσε 56χρονος που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης

Την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άφησε ένας 56χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.


Ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 16 Ιανουαρίου. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται επίσης δύο ακόμη άτομα με συμπτώματα νέας γρίπης, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για άλλα δύο περιστατικά που θεωρούνται «ύποπτα».


Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται και δεύτερος ασθενής που έχει προσβληθεί από τον Η1Ν1. Είναι το δεύτερο κρούσμα στο νομό σε διάστημα λίγων ημερών.


Πρόκειται για μια 50χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με έντονα τα συμπτώματα της γρίπης, υψηλό πυρετό, δύσπνοια και κόπωση.


Εισήχθη στην Πνευμονολογική κλινική και οι εξετάσεις της εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο επιβεβαίωσε τελικά ότι πρόκειται για τον ιό Η1Ν1. Η ασθενής, η υγεία της οποίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο απομονωμένο δωμάτιο.


Την ίδια ώρα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, με μηχανική υποστήριξη σε σοβαρή κατάσταση και ο δεύτερος ασθενής, ένας 55χρονος άνδρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 comment:

  1. Eimai kako elafi,tha to po.Enas ligoteros.Apo 6 den tha pame 5 ekatomiria,min skas !

    Deerman.
    Na blepeis kai emas !

    ReplyDelete