Saturday, January 22, 2011

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί


«Ο αγώνας θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του κλάδου. 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. Ήδη, ισχύει η τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Πολιτεία θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων. 

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.
Newsroom ΔΟΛ

1 comment:

  1. Ti pernane kai autoi.pfff elada !Poso allo poia.

    ReplyDelete