Friday, January 21, 2011

Kατά της ΝΔ ο Κ.Σημίτης μετά την πρόταση για παραπομπή του



Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει ότι «προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις», εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου, αναφέρει ο κ. Σημίτης, προσδιορίζοντάς τα στην «ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής».

Όσον αφορά στον ίδιο, ο κ. Σημίτης καταλογίζει στη ΝΔ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, προβάλλοντας για παράδειγμα συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ.

Αποσιώπησε η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, «τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος».

Αναφορικά με τις προγραμματικές συμφωνίες που επικαλείται η ΝΔ, ο κ. Σημίτης τής αποδίδει παραπλάνηση, αφού «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις».

Η χώρα, καταλήγει ο κ. Σημίτης στη δήλωσή του, βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση, αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment