Tuesday, January 18, 2011

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


1 κρόκο αυγού

3 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
μοσχοκάρυδο




-Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά

-Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί

-Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και να καβουρδιστεί

-Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα αλεύρι βούτυρο στο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει

-Την αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε το ανάλογο αλάτι

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα

-Προσθέστε μοσχοκάρυδο 




sintages.gr

No comments:

Post a Comment