Monday, January 10, 2011

Η τιμή του ψωμιού

Η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Ρόβλιας δήλωσε τα εξής:
«Μόλις τελειώσαμε τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων. Το συμπέρασμα είναι ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει. Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν αύξηση της τιμής. Περαιτέρω υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να απορροφηθεί ακόμα και η αύξηση του ΦΠΑ από 2%».
Ενδεικτικό είμαι ότι η τιμή του άρτου στη χώρα μας είναι ή πιο φθηνή των χωρών της Ευρωζώνης.



Tο άρθρο είναι από τη σελίδα http://www.newsbomb.gr.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αναρωτιέμαι πως τους ήρθε και γράψανε ότι το ψωμί είναι φτηνό σε σχέση με τις χώρες της Ευρωζὠνης.  Στη Σουηδία που μένω εγώ το ψωμί κοστίζει 0.7 euro αλλα το φ.π.α είναι μεγαλύτερο και ο κατώτατος μισθός είναι 2-3 φορες πάνω από τον ελληνικό κατώτατο μισθό.
Οποτε πως μπορούν να μας μιλάνε για φτηνό ψωμί στην Ελλάδα;
Από τη στιγμή που οι τιμές ανεβαίνουν σε όλα τα προϊόντα και σε όλες της υπηρεσίες και μας κόβουν τα δὠρα και τους μισθούς πως μπορούμε να μιλάμε για φτηνά προϊόντα;
Aυτό που με παραξενεύει πιο πολύ είναι η τιμή του αλευριού!
Στη Σουηδία τα 5 κιλά αλεύρι τα βρίσκει κανεις στην τιμή των 2 euro και μιλάμε για πολύ καλή ποιότητα. Στην ελλάδα που είναι ζεστη χωρα και έχει πολύ μεγαλύτερη παραγωγή σε πολλές περίπτωσις το 1 κιλό κοστίζει 1-2 euro το 1 κιλό!!!Ποιος είναι αυτός που πραγματικά απολαμβάνει τα κέρδη; Πάντως όχι ο αρτοποιός.
Εσείς συνεχίζεται να πιστεύετε ότι το ψωμί είναι φτηνό στην Ελλάδα;

No comments:

Post a Comment