Tuesday, January 18, 2011
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 κρόκο αυγού
3 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
μοσχοκάρυδο
-Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά
-Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί
-Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και να καβουρδιστεί
-Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα αλεύρι βούτυρο στο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει
-Την αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε το ανάλογο αλάτι
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα
-Προσθέστε μοσχοκάρυδο
sintages.gr
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment