Friday, January 28, 2011

Τανκ στους δρόμους της Αιγύπτου, στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Χάος επικρατεί στους δρόμους του Καΐρου και του Σουέζ, όπου διαδηλωτές έχουν ξεσηκωθεί κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ στρατιωτικά οχήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Κάιρο και το Σουέζ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και εκατοντάδες τραυματίες. Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Εκατοντάδες διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Χόσνι Μουμπάρακ και μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις της Παρασκευής, παραμένουν στους δρόμους στο Κάιρο και το Σουέζ.

Στο Κάιρο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κοντά στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Στρατιωτικά οχήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχτεί πολλά κτίρια, ανάμεσά τους και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Εκατοντάδες άτομα προσπαθούν να εισβάλλουν στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης και στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Τανκ κατέβηκαν στους δρόμους και του Σουέζ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στα στρατιωτικά οχήματα και προσπάθησαν να μιλήσουν με τους στρατιώτες, οι οποίοι τους έδιωξαν.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι σε ένα στρατιωτικό όχημα είχαν σκαρφαλώσει τουλάχιστον 25 διαδηλωτές. Κατά των διαδηλωτών που ανέβηκαν στα τανκς άνοιξαν πυρ στρατιώτες, σύμφωνα με κατοίκους.

Στην Αλεξάνδρεια διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος.

No comments:

Post a Comment